Het Boelhuis

Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei 2019 houdt de Lions Club Maasland voor de 35e keer het Boelhuis.  Locatie: Pynasplein, Maasland.

De afgelopen maanden zijn vele mensen actief geweest om de voorbereidingen te treffen voor deze veiling en om er een geweldige dag van te maken. Ruim 200 kavels gaan vandaag onder de hamer. Er zit vast ook iets voor u bij!

Dit jaar gaat de opbrengst naar twee goede doelen. Zoals altijd: één ver weg en één dichtbij.

In Colombia gaat Stichting Mandioca onder leiding van Kees van Vliet uit Schipluiden aan de slag in het Amazonegebied. Samen met een lokale organisatie gaat hij jongeren van de inheemse bevolking opleiden tot gids voor toeristen met een passie voor vogels (avitoeristen). De jongeren kunnen op deze manier inkomsten verwerven door hun kennis van meer dan 1100 vogelsoorten alsook traditionele en culturele kennis over te dragen, zonder hun gebied te hoeven verlaten. Met het project wordt tegelijkertijd de natuur beschermd.

In Maassluis wordt met veel enthousiasme gewerkt aan de bouw van een nieuwe trekschuit, ook wel Snik genoemd, die net als vroeger met trekpaard in de vaart zal zijn door het gebied van Midden-Delfland. Onlangs vond de officiële kiellegging van de Snik plaats. De Lions willen het trektuig voor het paard en het roerblad mogelijk maken.

 

Een dag als vandaag is onmogelijk zonder onze hoofdsponsor de Rabobank en onze vele overige sponsoren die belangeloos kavels ter beschikking hebben gesteld. Hartelijk dank daarvoor. De namen vindt u hier op de website. Graag wil ik benadrukken dat zulke genereuze gevers uw klandizie verdienen!

Door ruimhartig te bieden op de “geschonken” kavels kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan bovenstaande projecten. De opbrengst daarvan komt namelijk volledig ten goede aan die projecten.  Ook voor de overige kavels geldt: hoe hoger uw bod, hoe hoger de opbrengst. Van ieder hoogste bod ontvangen wij namelijk 10% van de koper én van de verkoper.

 

Komt allen voor een prachtige, gezellige dag. Biedt vooral vaak en hoog!

 

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage namens de Maaslandse Lions.

 

Bram van der Drift

 

President Lions Club Maasland